Svečanost povodom početka školovanja novog naraštaja policajaca i policajki

Postrojavanjem polaznika i polaznica Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2015./2016. naraštaja P-11 danas, 16. rujna, svečano je obilježen početak obrazovanja novog naraštaja budućih policajaca i policajki u Policijskoj školi Josip Jović. Polaznicima i polaznicama

Foto: MUP
 
Postrojavanjem polaznica i polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2015./2016. naraštaja P-11 danas, 16. rujna, svečano je obilježen početak obrazovanja novog naraštaja budućih policajki i policajaca u Policijskoj školi Josip Jović.
 
Polaznicama i polaznicima obratili su se načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, koji im je u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i svoje osobno poželio uspješno školovanje. Pri tom je istaknuo kako se nada da će ova generacija školovanje završiti s odličnim uspjehom.
 
Načelnik Želimir Radmilović polaznicama i polaznicima Policijske škole Josip Jović poručio je: "Počašćen sam što imam prigodu pozdraviti vas na početku vašeg policijskog školovanja u ime Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ravnateljstva policije, u ime djelatnika Policijske akademije i svoje osobno ime. Dolazak nove generacije mladih, pametnih, domovini i svom narodu odanih ljudi, spremnih služiti općem dobru, spada u najvažnija događanja u životu Policijske akademije, ali i policijskog sustava uopće. Zato je ovaj dan za sve nas izuzetno svečan. Izabrali ste put koji neće biti posut ružinim laticama, već će biti trnovit i težak, a za svoje napore i odricanja rijetko će te biti nagrađeni. Međutim, biti dijelom velike policijske obitelji, biti braniteljem hrvatske suverenosti, zakonitosti, ljudskih prava, prava slabih i ranjivih, za one koji se osjećaju hrvatskim policajcima u pravom smislu te riječi, predstavlja neizmjerno zadovoljstvo. U idućih godinu dana čeka vas visoko podignuta letvica složenog i zahtjevnog programa temeljnog policijskog obrazovanja. Izabrali smo vas kao najbolje od najboljih u jednom složenom i transparentom selekcijsko-razredbenom postupku i znamo da vi tu letvicu možete preskočiti."
 
No, dodao je kako upis u Policijsku školu ujedno nije i kraj. Unatoč zahtjevnim kriterijima i dosad uloženom trudu, polaznici su tek na početku obveza koje trebaju svladati u Programu koji im predstoji. "Zato vam savjetujem da vrijedno radite i učite, upijate znanja, vještine, iskustva i savjete vaših voditelja odgojnih skupina i nastavnika. Imat ćete vremena i mogućnosti ne samo za izvršavanje obveznih dijelova programa, već i za razvijanje i unaprjeđenje svojih osobnih sklonosti i vještina, sportskih, kulturnih, umjetničkih, intelektualnih. Iskoristite vrijeme provedeno u Policijskoj akademiji na najbolji način i dajte sve od sebe, jer se svaki izvanredni rezultat prati, evidentira i na kraju nagrađuje. Treba istaknuti da se najboljim polaznicima, u pravilu, omogućuje izravni upis na redovni studij kriminalistike Visoke policijske škole. Time se mladim, pametnim i ambicioznim ljudima otvaraju velike mogućnosti razvoja karijere u vrlo kratkom vremenu. Nemojte propuštati svoje životne prilike", kazao je načelnik Policijske akademije.
 
Novi naraštaj budućih policajaca i policajki počeo je s nastavom 8. rujna.


Stranica