Akcija darivanja krvi u Policijskoj akademiji

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u ponedjeljak, 29. veljače, u Policijskoj akademiji u Zagrebu. U akciji je prikupljeno 118 doza krvi.

Foto: MUP

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u ponedjeljak,  29. veljače,  u Policijskoj akademiji u Zagrebu. U akciji je  prikupljeno 118 doza krvi.

Najbrojniji darivatelji krvi i ovaj put su bili polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2015./2016., od kojih su neki po prvi put darivali krv upravo dolaskom u Policijsku školu, u rujnu 2015. godine.

Mnogi darivatelji ističu kako im je motiv želja da pomognu drugima i kako će se redovito odazivati akcijama. Kao i do sada u akciji su sudjelovali i djelatnici Policijske akademije, među kojima su po broju prednjačile kolegice.

Akcije darivanja krvi u Policijskoj akademiji organiziraju se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i održavaju se nekoliko puta godišnje. Velik odaziv polaznika Policijske škole u svakoj generaciji pokazuje njihovu svijest o potrebi humanosti i pomaganja drugima.



Stranica