Novi detektori eksploziva i droge

Granična policija Republike Hrvatske nabavila je 50 detektora eksploziva i droge ukupne vrijednosti preko 14 milijuna kuna

Foto: MUP  

Kroz ''Schengen facility fund'', granična policija Republike Hrvatske nabavila je 50 detektora eksploziva i droge ukupne vrijednosti preko 14 milijuna kuna (s PDV-om).

Obuku za rad na predmetnim detektorima proći će stotinjak policijskih službenika granične policije, koji će zatim obučiti ostale policijske službenike u svojim ustrojstvenim jedinicama.

Detektori će sukladno Odluci ministra unutarnjih poslova o opremanju graničnih prijelaza uređajem za detekciju droge i eksploziva, od 30. listopada 2015. godine, biti raspoređeni na graničnim prijelazima na vanjskoj granici.

Na Policijskoj akademiji, 11. prosinca, održana je obuka za policijske službenike Policijske uprave zagrebačke, karlovačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske, istarske, ličko-senjske i Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice. 

U četvrtak, 17. prosinca, na graničnom prijelazu Gunja započelo je održavanje obuke za četrdesetak policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, osječko-baranjske i brodsko-posavske. Obuka za policijske službenike granične policije drugih policijskih uprava nastavit će se u siječnju 2016. godine.



Stranica