Predstavljene aktivnosti Zagrebačkog atletskog saveza na PA

Očekuje se da će, osim utrke građana koja će kao i zagrebački maraton započeti 11. listopada s ciljem na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, trkačima policajcima izazov biti trčanje polumaratona od 21,9 kilometara i maratona od 42,1 kilometara gradskim ulicama. Ipak, najvažniji cilj ove manifestacije je bavljenje sportom, druženje i humanost. 

Foto: MUP
 
Tajnik Zagrebačkog atletskog saveza i direktor Zagrebačkog maratona Franjo Kordić predstavio je jučer, 17. rujna, maraton i aktivnosti Zagrebačkog atletskog saveza polaznicima i djelatnicima Policijske akademije u kino dvorani Visoke policijske škole.
 
Naime, Zagrebački atletski savez omogućit će polaznicima Policijske akademije i policijskim službenicima sudjelovanje bez kotizacije u Zagrebačkom maratonu i drugim aktivnostima kojima je organizator. Riječ je o suradnji Zagrebačkog atletskog saveza, Policijske akademije i Zaklade policijske solidarnosti u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, koja je započela 8. ožujka utrkom "Holjevka" na kojoj je sudjelovalo 200-tinjak polaznika generacije P-10. Suradnja se nastavlja i u narednim sportskim događanjima.
 
Doprinos radu Zaklade policijske solidarnosti iskazat će se tiskanjem loga Zaklade na majicama trkača, te uplatom dijela prihoda od kotizacija na račun Zaklade policijske solidarnosti. Franjo Kordić izrazio je svoje zadovoljstvo što se na ovakav način doprinosi humanitarnoj udruzi. Očekuje se da će, osim utrke građana koja će kao i zagrebački maraton započeti 11. listopada s ciljem na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, trkačima policajcima izazov biti trčanje polumaratona od 21,9 kilometara i maratona od 42,1 kilometara gradskim ulicama. Ipak, najvažniji cilj ove manifestacije je bavljenje sportom, druženje i humanost.
 
Načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović pozvao je sve nazočne da se prijave, te naglasio kako će i oni na taj način doprinijeti Zakladi policijske solidarnosti, promicanju sporta i humanosti. Sudjelovanje će im ujedno biti i izazov za testiranje vlastitih mogućnosti, prilika za druženje i stjecanje novih prijateljstava.


Stranica