U Iloku održan preventivni projekt "Živim život bez nasilja"

Cilj je bio kroz održanu interaktivnu radionicu na temu nenasilja i tolerancije u Osnovnoj školi "Julija Benešića" u Iloku potaknuti učenike sedmih razreda iz Šarengrada i Iloka, njih 70-ak, na stvaranje pozitivnih stavova koji su u skladu s vrijednostima društva u kojem žive te senzibiliziranja na problem nasilja i nužnost njegovog prijavljivanja. Radionicu su vodili voditelj Službe

Foto: Ilustracija
 
U gradu Iloku su jučer, 21. travnja, održane preventivne aktivnosti u sklopu nacionalnog preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom "Živim život bez nasilja".
 
Cilj je bio kroz održanu interaktivnu radionicu na temu nenasilja i tolerancije u Osnovnoj školi "Julija Benešića" u Iloku potaknuti učenike sedmih razreda  iz Šarengrada i Iloka, njih 70-ak, na stvaranje pozitivnih stavova koji su u skladu s vrijednostima društva u kojem žive te senzibiliziranja na problem nasilja i nužnost njegovog prijavljivanja. Radionicu su vodili voditelj Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Policijske akademije Nikša Jelovčić i predstavnik nevladine organizacije "Status M"  Mislav Mandir.
 
U Slovačkom domu u Iloku održana je konferencija za medije na kojoj su voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber i načelnica Sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Vera Šutalo predstavile aktivnosti i ciljeve provođenja ovog preventivnog projekta.
 
U sklopu druge komponente projekta na pozornici Slovačkog doma izvedena je predstava "Nasilje, za nasilje nema opravdanja" u režiji Zijaha Sokolovića, u kojoj su glumci Dunja Fajdić i Vedran Komerički na zanimljiv način predstavili različite situacije nasilja u svakodnevnom životu. Kroz neposrednu komunikaciju s glumcima učenici su upoznati s posljedicama nasilja kao jednog od društvenih problema današnjice. U programu su sudjelovali i glazbeni sastav "Apokalipso", jazz pijanist Matija Dedić te nadareni učenici osnovnih škola iz Šarengrada i Iloka, Martina Rukovanjski i Andrej Činčurak.
 
Za napomenuti je da ovoj priči nije kraj s obzirom da se sa sedmašima OŠ "Julija Benešića" iz Iloka  i OŠ "Dr Franje Tuđmana" iz Šarengrada očekuje provedba i treće komponente ovog projekta, a to je interaktivna parlaonica, koja će se organizirati do kraja školske godine.


Stranica