Obilježavanje 5. godišnjice pogibije policijskog službenika Ivana Grbavca

Na današnji dan prije pet godina, pri obavljanju službene zadaće život je izgubio mladi kolega Ivan Grbavac.

Foto: PU zagrebačka

Na današnji dan prije pet godina, pri obavljanju službene zadaće život je izgubio mladi kolega Ivan Grbavac. Na početku života i karijere, 24-godišnji policijski službenik je sprječavajući razbojništvo u poslovnici banke u Sesvetama, tog 5. svibnja 2009. godine ubijen, a četvorica kolega su ranjena.

Ivan Grbavac je za hrabrost i požrtvovnost posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. U spomen na njegov častan život i preranu smrt danas je, kao i ranijih godina, na mjestu tragičnog događaja, ispred poslovnice banke, uz molitvu položen vijenac te su zapaljene svijeće, nakon čega su obitelj, kolege, prijatelji te izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije krenuli na Markovo polje odati počast na mjestu gdje Ivan počiva.

Ispred Ministarstva počast su odali zamjenik glavnog ravnatelja policije i izaslanik ministra Dražen Vitez, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, pomoćnik načelnika Policijske akademije Josip Šešet te načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel.  Uz obitelj i prijatelje, vijence su položili i svijeću zapalili načelnik Policijske postaje Sesvete Evelin Mustapić sa suradnicima. 

U čast dragom kolegi i policijskom službeniku ove Uprave, već tradicionalno organiziran je i sportski dio komemoracije - u dvorani sportskog centra Sava sport u Sesvetama održan je malonogometni memorijalni turnir „Ivan Grbavac“.



Stranica