Dobrovoljno darivanje krvi na Policijskoj akademiji

U današnjoj akciji prikupljene su 123 doze krvi, a među darovateljima je bio i Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije.

Foto: MUP

Policijska akademija, u suradnji s gradskim društvom Crvenog križa Grada Zagreba, u petak, 11. listopada, provela je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostoru Akademije.

Riječ je o višegodišnjoj tradiciji Policijske akademije, kojoj se dva puta godišnje odazivaju polaznici Policijske škole i drugih oblika obrazovanja te djelatnici Akademije, pojasnila je Maja Krajcar, voditeljica smjene u domu i organizatorica akcije darivanja krvi.

U današnjoj akciji prikupljene su 123 doze krvi, a među darovateljima je bio i Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije.

Osim mogućnosti da daruju krv, svi zainteresirani mogu sudjelovati i u 41. sabirnoj akciji „Solidarnost na djelu“, koja se u Akademiji provodi danas i tijekom idućeg tjedna, također u suradnji sa zagrebačkim Crvenim križem.  

„Cilj akcije je prikupiti sredstva za pomoć djeci koja pohađaju osnovnu ili srednju školu, a zbog lošeg materijalnog statusa nemaju sredstva za osnovne uvjete školovanja, kao što su školski obrok ili sportska oprema, kazala je Maja Krajcar i pozvala sve zainteresirane da se priključe akciji kupnjom bona u iznosu od pet kuna.

Inače, Policijska akademija s Crvenim križem aktivno surađuje na brojne načine, među kojima je, primjerice, i suradnja na programu prevencije zloćudnih i zaraznih bolesti te bolesti srca i dijabetesa, u sklopu čega će se provesti studijski program kojim će se istraživati utjecaj profesije na razvoj dijabetesa.



Stranica