Prevencijski projekt Imam izbor završio na Policijskoj akademiji

U srijedu, 15. svibnja u deset sati na Policijskoj akademiji u Zagrebu počela je deseta i završna komponenta prevencijskog programa Imam izbor. Ovaj program Ministarstvo unutarnjih poslova provodi s partnerima prema Nacionalnoj strategiji za uključenje Roma. Projektu je pristupila i romska udruga „Madara – Ne boj se“ te stotinu djece školske dobi iz OŠ „Krušanec“ iz Čakovca i Zagreba te njihove učiteljice i predstavnici udruga.

U srijedu, 15. svibnja u deset sati na Policijskoj akademiji u Zagrebu počela je deseta i završna komponenta prevencijskog programa Imam izbor. Ovaj program Ministarstvo unutarnjih poslova provodi s partnerima prema Nacionalnoj strategiji za uključenje Roma. Projektu je pristupila i romska udruga „Madara – Ne boj se“ te stotinu djece školske dobi  iz OŠ „Kuršanec“ iz Čakovca i  Zagreba te njihove učiteljice i predstavnici udruga.

Načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović zaželio je mladim gostima dobrodošlicu te rekao kako ga veseli posjet i da se nada kako će jednog dana netko do njih biti polaznik nekog od programa na Policijskoj akademiji. 

Zamjenik ministra Evelin Tonković poručio je da su oni (djeca) najbitniji, poželio im sreću i da vide kako su policajke i policajci prijatelji i ljudi koji čuvaju njihovu sigurnost. Posebno će mu biti drago ako se netko od djece na Akademiji danas u budućnosti vrati na to isto mjesto kao pitomac.

Budući su policajci osnovnoškolcima pokazali kako izgleda jedan dan obuke na akademiji pun treninga borilačkih vještina, rada sa službenim psima, motocikala i  krim-tehničkih postupaka, a projekt Imam izbor policiju predstavlja kao prijatelja i dječjeg pomagača sa željom da spriječi  međuvršnjačko nasilje, nasilje u obitelji i nasilje nad ženama.



Stranica