Policijskoj akademiji donirana spomen-bista Josipa Jovića

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ potpisan je ugovor o donaciji spomen-biste Josipu Joviću

U srijedu, 25. rujna na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik" potpisan je ugovor o donaciji spomen-biste Josipu Joviću od strane Udruge „Tigar 90/91 Rakitje“ i Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“, koji je prethodno potpisao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović.
 
Ugovor su potpisali predsjednik Udruge „Tigar 90/91 Rakitje“ Petar Bajan i ravnatelj Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ Ervin Škacan.           
                                                                                 
Potpisivanju su prisustvovali načelnik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Josip Ćelić, načelnik Policijske škole „Josip Jović“ Mario Bošnjak, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić, pomoćnik načelnika Policijske škole „Josip Jović“ Stipo Pavić, voditelj projekta „Domovinski rat-Josip Jović“ Zdravko Valenta, tajnik Udruge „Tigar 90/91 Rakitje“ Ivan Bošnjak, voditelj likovnih i kreativnih radionica „Tigrova“ Đuro Đurić i suradnica u projektu Štefica Đurić.
 
Ideja o izradi i postavljanju spomen-biste Josipu Joviću ispred Policijske škole „Josip Jović“ nastala je u sklopu uspješne dosadašnje suradnje u provedbi projekta „Domovinski rat-Josip Jović“ i bit će trajni poklon Policijskoj školi „Josip Jović“ u znak sjećanja na prvu žrtvu u Domovinskom ratu.
 
Dio poslova obavljat će se u sklopu provedbe radionica koje organizira Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ kao dio  trajne brige o hrvatskim braniteljima.
 
Načelnik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Josip Ćelić, zahvalio se Udruzi i Ustanovi na donaciji spomen-biste Josipu Joviću i naglasio kako ovim činom treba nastavit vrhunsku suradnju i promicat vrednote Domovinskog rata, kroz razne edukaciju i izvannastavne aktivnosti.
 
Postavljanjem spomen-biste Josipu Joviću pridonijeti će boljem razumijevanju uloge policije u  Domovinskom ratu te ostvarivanju dijela primarnih ciljeva projekta u jačanju osjećaju  pripadnosti i domoljublja budućih policijskih službenika.

Pisane vijesti