Završen peti modul projekta 'Partnership for education'

Svečanom podjelom diploma, u petak je u Valbandonu završio peti modul regionalnog projekta Partnership for education – Partnerstvo za regionalnu obuku.

Foto: PU istarska 

Svečanom podjelom diploma, u petak je u Valbandonu završio peti modul regionalnog projekta Partnership for education – Partnerstvo za regionalnu obuku.

 Pomoćnica načelnika Policijske akademije Danijela Petković i predstavnik Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Orladno Velasquez podijelili su policijskim službenicima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije diplome, odnosno certifikate o uspješno završenoj obuci na temu računalnog kriminaliteta. Naime, od 10. lipnja u Valbandonu se održavao završni modul projekta Partnership for education – Partnerstvo za regionalnu obuku, na kojem su hrvatski i američki stručnjaci educirali policijske službenike iz Jugoistočne Europe o najboljim načinima otkrivanja i suzbijanja jednog od oblika transnacionalnog kriminaliteta.

 Ispred Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Orlando Velasquez zahvalio je svim sudionicima te je naglasio kako je ovaj tečaj dokaz sjajne suradnje i predanosti Republike Hrvatske prema regiji, s obzirom na to da se kroz iskustva koja je prošla Hrvatska, danas obrazuju i stručno usavršavaju kolege iz susjednih zemalja. Njegove riječi potvrdila je i Danijela Petković, pomoćnica načelnika za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju, koja je istaknula kako je ovaj projekt rezultat dobre i uspješne suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u ime Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država te je zahvalila na potpori i podršci u realizaciji projekta. ''Nadam se da će ovaj modul, kao i prethodna četiri, doprinijeti ne samo jačanju međunarodne suradnje, nego i jačanju kapaciteta u regiji za otkrivanje i istraživanje transnacionalnog kriminaliteta'', zaključila je Danijela Petković.



Stranica