Posjet predstavnika Veleposlanstva Republike Turske i Turskog kulturnog centra

Tijekom posjeta polaznicima tečaja turskog jezika svečano uručene potvrde

Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ 5. lipnja 2024. posjetili su predstavnici Veleposlanstva Republike Turske, predvođeni otpravnikom poslova Ertanom Yılmazom. U izaslanstvu su također bili savjetnik za unutarnje poslove İrfan Cirit, ataše İbrahim Yılmaz te Fuat Korkmaz, ravnatelj Turskog kulturnog centra Instituta Yunus Emre Zagreb, s koordinatorom za obrazovanje Fatihom Erkinom Mahdumom i tajnicom centra Helenom Jendričko.

Posjet je bio prigoda za razgovor o dosadašnjoj suradnji, osobito onoj vezanoj za aktivnosti s Turskim kulturnim centrom. Naime Policijska akademija u suradnji s centrom već treću godinu zaredom organizira tečajeve turskog jezika za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova, koje je dosad ukupno pohađalo oko 70 polaznika.

Od 2022. godine tečaj se organizira u dva formata - uživo na Policijskoj akademiji i online, putem sustava e-obrazovanja Policijske akademije, te se uključiti mogu zainteresirani policijski službenici iz svih dijelova Hrvatske.

Načelnik Policijske akademije Josip Ćelić istaknuo je kako ga veseli što broj polaznika kontinuirano raste jer to pokazuje spremnost i motiviranost policijskih službenika da se unapređuju i usavršavaju, a pokazatelj je i čvrste i kontinuirane suradnje Turskog kulturnog centra i Policijske akademije.

Posjet je iskorišten i kako bi se polaznicima koji su ove godine nastavili učenje turskog jezika na stupnju A2 svečano uručile potvrde o položenom stupnju A1.

Pisane vijesti