Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti sudjelovalo na regionalnoj radionici u Budvi

Predstavnica Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti mr. sc. Simona Strmečki sudjelovala na regionalnoj radionici i sastancima o strategijama i praksama poučavanja tijela za provedbu zakona o cyber kriminalitetu i elektroničkim dokazima

Mr. sc. Simona Strmečki sudjelovala je na regionalnoj radionici i sastancima o strategijama i praksama poučavanja tijela za provedbu zakona o cyber kriminalitetu i elektroničkim dokazima (CyberSEE Project on enhanced action on cybercrime and eletronic evidence in South-East Europe and Türkiye - Regional workshop and domestic meetings on strategies and practices of law enforcement training on cybercrime and electronic evidence) koja je organizirana od strane Vijeća Europe CyberSEE projekt u suradnji s US Department of Justice ICHIP (TBC).

Predstavnica Simona Strmečki nastupila je s predavanjem na temu „Usmjeravanje podučavanja LEA o kibernetičkom kriminalu i e-dokazima razvijanjem strategijskoga i održivoga pristupa te identifikacija budućih prioriteta u podučavanju vezanom za cyber kriminalitet i elektroničke dokaze“.

U panelu vezanom za metode poučavanja koje osiguravaju usvojenost ishoda i definiranu razinu kompetencija, predstavljene su metode kroz Learning Management System, koje su uključivale prikaz tzv. obrnute učionice, gaminga, uporabe H5P alata za osiguranje interaktivnosti te baze ispitnih pitanja.

Zaključeno je, da je prenošenje znanja odnosnog na cybercrime i e-dokaze na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti u potpunosti osigurano i u skladu s Deklaracijom iz Budimpešte te da se kroz šest predmeta na prijediplomskoj razini i dva predmeta na diplomskoj razini osigurava usvojenost ishoda učenja za sva prioritetna područja vezana za cybercrime i e-dokaze.

Predstavnici Vijeća Europe predložili su primjer Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti i Odjela za cjeloživotno učenje, da bude predložak za implementaciju sadržaja na Policijskim akademijama država koje svoje obrazovanje iz područja cyber kriminaliteta i e-dokaza nisu implementirali u nastavne programe.

Pisane vijesti