Predstavnici Policijske škole natjecali se u preciznom streljaštvu

Polaznici i instruktori Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali su na tradicionalnom natjecanju u preciznom streljaštvu u organizaciji streljačkog kluba „IPA-SD“

Međunarodno natjecanje u preciznom streljaštvu u organizaciji streljačkog kluba „IPA-SD“ održano je 11. svibnja 2024. godine na streljani u Stobreču, a uz domaće ekipe sudjelovali su i natjecatelji iz Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ukupno 68 natjecatelja, među kojima devet natjecateljica, podijeljenih u 20 ekipa po tri strijelca, okušalo se u preciznom streljaštvu na daljinama od 25 metara.

Najbolji rezultat ostvarila je ekipa Bjeljine (BiH) dok najbolji pojedinac dolazi iz MUP-a ŽZH Ljubuški.

U natjecanju su sudjelovali polaznici 19. generacije Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka predvođeni s tri nastavnika stručnog predmeta i instruktora policijskog naoružanja i gađanja iz Policijske škole „Josip Jović“.

Svojim rezultatom istaknuo se polaznik odjela 16. Florijan Šoma koji je zauzeo odlično 29. mjesto.

Odlična organizacija i gostoljubivost domaćina učinili su naš boravak na natjecanju vrlo ugodnim te smo svi zajedno stekli neprocjenjivo iskustvo u preciznom streljaštvu.

Pisane vijesti