Sportski savez Grada Zagreba organizirao predstavljanje obrazovnog programa Policijske škole "Josip Jović" za zanimanje policajac/policajka

Predstavnici Policijske akademije sudjelovali su na radnom sastanku u Sportskom savezu Grada Zagreba i tajnicima sportskih saveza predstavili oblike školovanja u Policijskoj školi

U utorak, 14. svibnja 2024. u Sportskom savezu Grada Zagreba održan je radni sastanak tajnika zagrebačkih sportskih saveza s predstavnicima Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.
 
Predsjednik ZSSGZ Vjekoslav Šafranić i glavna tajnica Suzana Šop uvodno su se obratili tajnicima sportskih Saveza i predstavili delegaciju Policijske akademije koju su činili načelnik Josip Ćelić, načelnik Policijske škole "Josip Jović" Mario Bošnjak, voditelj Službe policijskog treninga Mario Culej, voditeljica Službe za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzej policije Helena Jelinek Mareljić i dugogodišnji sportski djelatnik i ujedno član Upravnog odbora Mario Dokmanić.
 
Prisutnima su predstavljeni oblici školovanja u Policijske škole te su upoznati s benefitima i mogućnostima koje se pružaju sportašima koji se odluče za policijski poziv.
 
U protekle dvije godine, Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ je učinila značajan iskorak i pomak prema naprijed u pogledu sporta infrastrukture i sportskih aktivnosti.
 
Promjena testova za procjenu motoričko-funkcionalnih sposobnosti koji se koriste na klasifikacijskom postupku za prijem budućih policijskih službenika učinila je novi test modernijim, prihvatljivijim današnjim oblicima i metodama treninga.
 
Vrhunski kategorizirani sportaši koji posjeduju jednu od kategorija, dodijeljenu od Hrvatskog olimpijskog odbora, svoje treninge nastavljaju u klubovima koji se nalaze u Zagrebu paralelno sa školovanjem u Policijskoj školi.
 
Tu je istaknuta svesrdna pomoć, razumijevanje i podrška Sportskog saveza Grada Zagreba koji tako izlazi u susret mladim sportašima da nastave nesmetano s treniranjem.
 
Posvećena je pažnja i prehrani pa sportaši imaju mogućnost dodatnih obroka, a u planu je i dodjeljivanje pojačanih obroka u nutritivnom smislu, prema svakome individualno, kako bi ih sami mogli koristiti u vrijeme kada im je najpotrebnije.
 
Uz sportsku odjeću i obuću, sportaši imaju na raspolaganju kvalitetno opremljenu teretanu i vanjsko otvoreno vježbalište sa svom dodatnom opremom i rekvizitima za provođenje treninga. Izgrađena su i dva malonogometna igrališta podloge umjetne trave te je u pripremi izrada atletske tartan staze za trčanje.
 
Aktivno sudjelujemo na većini atletskih natjecanja (utrka na 5, 10, 21, i 42 km) gdje polaznici Policijske škole postižu iznimne rezultate.
 
Policijska škola je uključena u razna sportska natjecanja u organizaciji drugih čimbenika u sportu (škola i sportskih klubova, raznih udruga), a kroz sekcije (judo, boks, taekwondo, odbojka, streljaštvo) polaznici se mogu uključiti u rad i nastaviti s redovnim treninzima ili se upoznati s novim vještinama.
 
Ovo je bila još jedna prilika pružiti informaciju o oblicima školovanja na Policijskoj akademiji mladim sportašima koji su sve više zainteresirani za policijskih poziv.

Važnost razvoja sporta i sportaša unutar policijskog sustava naš je zajednički interes i stoga je ovaj sastanak pohvalna inicijativa za koju vjerujemo da će rezultirati uspjehom na zadovoljstvo svih.


Pisane vijesti