Frontexova konferencija o budućnosti nastavne tehnologije

Na konferenciji su sudjelovali policijski službenici Uprave za granicu i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik"

U sklopu međunarodne suradnje zemalja partnera Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) u Krakovu je od 28. do 29. veljače održana prva konferencija o budućnosti nastavne tehnologije (Conference on Future Training Technologies).

Na konferenciji je sudjelovalo dvoje policijskih službenika Uprave za granicu te dvoje djelatnika Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Cilj je konferencije prije svega bio upoznati i povezati rukovodeće strukture, aktivne djelatnike, buduće trenere, djelatnike policijskih akademija i zemlje partnere Frontexa s vodećim europskim proizvođačima na polju razvoja novih tehnologija uz korištenje umjetne inteligencije, što će olakšati i modernizirati pristup i način planiranja budućih Frontexovih obuka.

Sudionici konferencije imali su prilike isprobati nove tehnologije poput virtualne streljane, poligona za obuku, prepoznavanje lica, VR kompaktnih rješenja i rukovanje bespilotnim letjelicama putem VR naočala, gaming platforme za procjenu reakcije i načina razmišljanja polaznika kroz razne scenarije, a sve podržano 5G i 6G mrežama.
 
     
 
 

Stranica