Stručno osposobljavanje policijskih službenika RTG operatera

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, od 19. do 21. ožujka u policijskom Centru za obuku Valbandon i Zračnoj luci Pula, provedeno je dopunsko stručno osposobljavanje policijskih službenika RTG operatera

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, od 19. do 21. ožujka u  policijskom Centru za obuku Valbandon i Zračnoj luci Pula, provedeno je dopunsko stručno osposobljavanje policijskih službenika RTG operatera koji obavljaju zaštitni pregled putnika i ručne prtljage u Zračnoj luci Pula te djelatnika sigurnosti zračne luke koji obavljaju RTG pregled predane prtljage na šalterima za registraciju putnika.

Trodnevnom osposobljavanju prisustvovao je 21 polaznik, a proveli su ga djelatnici Policijske akademije, Protueksplozijske službe Uprave policije, Odjela aerodromske policije Uprave za granicu i stručnjak za zaštitu od zračenja iz  zagrebačkog Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.      

Ovakvo dopunsko stručno usavršavanje u veljači i ožujku ove godine već je  provedeno za RTG operatere zračnih luka Split, Brač, Zadar, Osijek i Zagreb, a tijekom travnja bit će provedeno i za RTG operatere na Zračnoj luci Dubrovnik. 

Nakon završene obuke, polaznici su dobili uvjerenja (certifikate) o osposobljenosti koji su im potrebni za obavljanje poslova zaštitnog pregleda osoba i prtljage. Ovaj vid osposobljavanja provodi se svake dvije godine radi obveze obnavljanja certifikata.



Stranica