Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ održava se sastanak i radionica „Training Manual Development Meeting and Workshop on Firearms Training”

Policijska akademija domaćin je važne Frontexove radionice

Na Policijskoj akademiji Prvi hrvatski redarstvenik” u vremenu od 29. siječnja do 2. veljače 2024. održava se  važna radionica i sastanak voditelja projekata i trenera Frontexa za poboljšanje kvalitete i izmjene priručnika za buduća testiranja vještine rukovanja vatrenim oružjem stalnih snaga Frontexa kategorije 1.

Cilj sastanka i radionice voditelja projekata, eksperta i trenera država članica i odabranih pripadnika stalnih snaga kategorije 1 je nadogradnja i prilagodba pripručnika, tehnika i dobre prakse kod uporabe vatrenog oružja za nadolazeće godišnje testiranje stalnih snaga kategorije 1.

Prilikom otvaranja sastanka i radionice, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Lidija Pentavec te pomoćnik voditeljice Službe Nikola Slamek izrekli su dobrodošlicu i zaželjeli uspješan tjedan svim sudionicima u vlastito ime, kao i u ime načelnika Policijske akademije, gospodina  Josipa Ćelića te u ime zamjenice načelnika Policijske akademije, gospođe Mirjane Abramović.  

Zamjenica načelnika Policijske akademije, Mirjane Abramović u petak 2. veljače 2024. zahvalila je svima na odličnoj suradnji te naglasila važnost timskog rada, jačanje suradnje i obostrano poštovanje za uspješno vođenje ovako bitnih projekata i radionica na međunarodnoj razini.

U Hrvatskoj su ove godine, za sada, planirane četiri obuke “Annual training on the use of force for Standing Corps Category 1” od kojih prva počinje krajem veljače, a na kojima će se pripadnicima stalnih snaga kategorije 1 osim ostalog testirati vještine rukovanja vatrenim oružjem u skladu s novim priručnikom.

Frontex financijski podupire organizaciju i provođenje ovakvih radionica i obuka, te je Policijska akademija zahvaljujući ovakvim projektima 2023. godine znatno unaprijedila uvjete obrazovanja policijskih službenika MUP-a i službenika Frontexa na Policijskoj akademiji te u obučnim centrima diljem RH.
 

Pisane vijesti