Učenici Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali na Sajmu karijera u Poreču

Maturantima i ostalim učenicima srednjih škola iz Istre predstavljeni programi obrazovanja Policijske škole „Josip Jović“

U dvorani Žatika u Poreču na Sajmu karijera 15. studenoga učenici Policijske škole „Josip Jović“ predstavili su programe obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Riječ je o manifestaciji namijenjenoj učenicima/maturantima s područja Poreštine i cijele Istre na kojoj se učenici mogu informirati o mogućnostima nastavka školovanja ili zapošljavanja. Zainteresirani učenici tako mogu na jednomu mjestu pronaći tvrtke i obrazovne institucije kako bi lakše odlučili o tome kamo dalje nakon srednje škole.
 
Velik broj maturanata i srednjoškolaca iz Poreča i cijele Istre informirao se o programima obrazovanja na Policijskoj školi „Josip Jović“, ali i mogućnostima zapošljavanja u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.  

Osim toga, učenici Policijske škole „Josip Jović“ pokazali su zainteresiranim posjetiteljima svoja stečena znanja i vještine. Posjetitelji su tako mogli vidjeti postupak uzimanja otisaka dlana, primjenu nekih zahvata za privođenje, upoznati se s oružjem na kojem se obučavaju naši učenici, kao i isprobati učinak alkohola na percepciju.
 
Međuvršnjačka komunikacija i prenošenje iskustava najbolji su korak u promociji programa obrazovanja koje provodi Policijska škola „Josip Jović“ upravo zato što zainteresirani učenici iz prve ruke mogu dobiti informacije potrebne za donošenje odluke o eventualnom upisu u Policijsku školu „Josip Jović“.

Pisane vijesti