Sastanak rukovoditelja prometne policije

Raščlanjeno je stanje sigurnosti cestovnog prometa u 2012. godini, aktualno stanje sigurnosti, zadaće naložene Planom preventivnog i represivnog djelovanja policije za 2013. godinu, aktivnosti vezane uz nadzor teretnih vozila i autobusa, nadzor auto-škola i stanica za tehnički pregled vozila

Uprava policije održala je u Valbandonu krajem prošlog tjedna redoviti sastanak s predstavnicima policijskih uprava po liniji rada prometne policije, na kojem su sudjelovali voditelji službi, odjela i odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, načelnici postaja prometne policije iz svih policijskih uprava te predstavnici Mobilne jedinice prometne policije i Policijske akademije.

Raščlanjeno je stanje sigurnosti cestovnog prometa u 2012. godini, aktualno stanje sigurnosti, zadaće naložene Planom preventivnog i represivnog djelovanja policije za 2013. godinu, aktivnosti vezane uz nadzor teretnih vozila i autobusa, nadzor auto-škola i stanica za tehnički pregled vozila, zakonska regulativa, očevidi prometnih nesreća, edukacija policijskih službenika te organizacija službe, nadzor i usmjeravanje rada policijskih službenika. Osim toga i uz razmatranje niza drugih pitanja, na sastanku su definirane i razrađene i aktivnosti koje će prometna policija poduzimati prije i za vrijeme turističke sezone 2013. godine.

Kako bi se stanje sigurnosti podiglo na višu razinu i smanjila ukupna stradavanja na cestama u Hrvatskoj, policijskim upravama su date daljnje smjernice za rad - poduzimanje niza preventivno-represivnih aktivnosti do kraja godine.



Stranica