Sekcija za policijsku psihologiju - nova stručna sekcija Hrvatskog psihološkog društva

Inicijativa za osnivanjem Sekcije za policijsku psihologiju proizašla je iz potrebe za promicanjem policijske psihologije u Republici Hrvatskoj

Odluka o pokretanju postupka za osnivanje Sekcije za policijsku psihologiju jednoglasno je donesena na internom radnom sastanku psihologa u MUP-u održanom 24. travnja 2023. godine u prostorima Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Sekcija je službeno osnovana na 41. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog psihološkog društva (UO HPD) održanoj 17. lipnja 2023. godine.

Čelništvo Sekcije čine kolegica Lana Rutić Puž (tajnica Sekcije), kolegica Lana Kulenović (dopročelnica Sekcije) te kolega Jurica Pačelat (pročelnik Sekcije).

Inicijativa za osnivanjem Sekcije za policijsku psihologiju proizašla je iz potrebe za promicanjem policijske psihologije u Republici Hrvatskoj, poboljšanjem uvjeta za ostvarivanje kvalitetnije i sustavne suradnje psihologa u policiji, kao i ostvarivanje kvalitetne suradnje i razmjene iskustava sa stručnjacima iz drugih područja rada te ostalim strukama u sustavu.

Veselimo se početku rada Sekcije za policijsku psihologiju te mnogim budućim suradnjama.

Stranica