Nastupni posjet njemačkoga policijskog časnika za vezu

Iznimno uspješnu suradnju njemačke i hrvatske policije nastavit će promicati i podupirati novi policijski časnik za vezu Veleposlanstva SR Njemačke Tim Nowottnik
 

Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ danas je u nastupni posjet stigao policijski časnik za vezu Veleposlanstva SR Njemačke Tim Nowottnik, u pratnji pomoćnice Kristine Pavlek.

Novi policijski časnik za vezu Nowottnik na toj je poziciji naslijedio Uwea Dietricha, tijekom čijeg je mandata Policijska akademija dodatno učvrstila i intenzivirala suradnju s njemačkim ustanovama za policijsko obrazovanje. Među ostalim, 2022. godine potpisano je Pismo namjere o suradnji između Policijske akademije i Savezne policijske akademije Savezne policije SR Njemačke, temeljem kojeg dvije ustanove zajednički kontinuirano provode obuke za službenike granične policije iz zemalja takozvane zapadnobalkanske rute.

Jednako tako, nastavljena je i intenzivirana suradnja Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa s Centrom za obuku pasa njemačke savezne policije u Bleckedeu, a tijekom 2024. planiran je i posjet hrvatskih stručnjaka centru za obuku pasa u Neuendettelsau u Bavarskoj.

Policijski časnik Nowottnik započeo je s radom 3. srpnja 2023. i ostat će četiri godine u Republici Hrvatskoj. Sada po prvi puta izlazi kao časnik za vezu Savezne policije, a prije dolaska u Republiku Hrvatsku radio je u Ravnateljstvu Savezne policije na poslovima koordinacije istraga, kao istražitelj i voditelj tima.

Načelnik Josip Ćelić zaželio je dobrodošlicu Timu Nowottniku napomenuvši kako je Policijska akademija iznimno zadovoljna dosadašnjom suradnjom i podrškom koju joj pruža Veleposlanstvo SR Njemačke. Naglasio je kako vjeruje da će se kvalitetna i plodna suradnja nastaviti i u budućnosti jer entuzijazam, ideje i planovi postoje s obje strane.

Pisane vijesti