Završetak specijalističkog tečaja vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva

Školovanje je uspješno završilo četiri vodiča i četiri službena psa za detekciju eksploziva

Dana 12. svibnja 2023. godine u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ završio je specijalistički tečaj za vodiče službenih pasa za detekciju eksploziva.

Tečaj prvi je po redu tečaj vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva, a ukupno četvrti po redu u 2023. godini.

Školovanje je uspješno završilo četiri vodiča i četiri službena psa za detekciju eksploziva koji će biti raspoređeni na rad u Upravu za posebne poslove sigurnosti, Regionalnu protueksplozijsku jedinica Split i PU zagrebačku.

Zamjenica načelnika Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, Mirjana Abramović svečano je uručila uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju novim vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima. Također, ista je čestitala policijskim službenicima vodičima službenih pasa na ostvarenim rezultatima na završnom ispitu, uz želju za puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu.

Pomoćnik voditelja Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, Ivan Križić pohvalio je polaznike tečaja za profesionalnost te iskazani trud i zalaganje tijekom cjelokupnog trajanja tečaja. te zahvalio njihovim instruktorima na ostvarenom rezultatu, profesionalnosti i ispunjenju svih obaveza plana i programa tečaja.

Pisane vijesti