Specijalistički tečaj za vodiče i službene pse za detekciju droga

Tečaj je treći u nizu od početka ove godine, a kojim će biti školovano ukupno 18 vodiča i službenih pasa za potrebe granične policije u 2023. godini

Danas je u Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik”, u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, uspješno završen specijalistički tečaj vodiča službenih pasa i službenih pasa za detekciju droga za potrebe granične policije u trajanju od 6 mjeseci.

Navedeni službeni psi dio su planirane aktivnosti nabave i školovanja vodiča i službenih pasa, financirane kroz sredstva Europske unije u okviru Fonda za unutarnju sigurnost (ISF) - instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, projektom "Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa za potrebe zaštite vanjske granice EU”.

Strateški cilj projekta je pojačana potpora kontroli na vanjskim kopnenim graničnim prijelazima te povećanje broja školovanih pasa za detekciju tvari, zaštitu državne granice i pasa za graničnu kontrolu.

Ovaj tečaj treći je u nizu od početka ove godine, a kojim će biti školovano ukupno 18 vodiča i službenih pasa za potrebe granične policije u 2023. godini.

Tečaj je uspješno završilo pet službenih pasa za detekciju droga koji su sa svojim vodičima raspoređeni na rad u Policijske uprave brodsko-posavsku, dubrovačko-neretvansku, ličko-senjsku, sisačko-moslavačku i šibensko-kninsku, dok se u Centru trenutno školuje još 8 vodiča i pasa za potrebe granične policije, čiji je završetak školovanja predviđen do mjeseca srpnja 2023. godine.

Zamjenica načelnika Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, Mirjana Abramović svečano je uručila uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju novim vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima.

Također, je čestitala policijskim službenicima vodičima službenih pasa na ostvarenim rezultatima na završnom ispitu, uz želju za njihovim daljnjim cjeloživotnim obrazovanjem.

Voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, Miroslav Puž čestitao je polaznicima, ali i njihovim instruktorima na ostvarenom rezultatu, uz želju za puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu.

Pisane vijesti