Studenti njemačke Savezne visoke strukovne škole posjetili Policijsku akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“

U sklopu studijskog putovanja upoznali se s organizacijom i djelovanjem hrvatske policije

Od 15. do 21. travnja 2023. godine u posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova boravilo je 11 studenata Savezne visoke strukovne škole u Brühlu. Riječ je o studijskom putovanju tijekom kojeg su se policijski službenici njemačke Savezne policije upoznali s hrvatskom policijom, njezinom strukturom i djelovanjem policijskih službi.

U sklopu posjeta studenti su obišli i Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“, gdje im je Ivan Mijatović iz Ureda glavnog ravnatelja policije predstavio strukturu hrvatske policije, naglasivši pritom kako MUP RH s njemačkom policijom uspješno surađuje već više od 20 godina. Tijekom posjeta Policijskoj akademiji studenti su obišli i Muzej policije, gdje su imali prilike kroz njegove stalne postave doznati više o povijesti i kulturi hrvatske policije. U centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, pak, godstima su ukratko predstavljeni programi obuke te im je demonstrirana vještina pasa.

Osim Policijske akademije, studijski posjet obuhvaćao je i posjete Zrakoplovnoj jedinici, Antiterorističkoj jedinici Lučko, Nacionalnome pomorskom centru te Putničkoj luci Gaženica u Zadru.

Na kraju studijskog putovanja studenti će na temelju viđenoga napisati projektni rad koji će prikazati razlike i sličnosti u organizaciji i djelovanju hrvatske i njemačke policije.

Pisane vijesti