Provedena zadnja komponenta „Rat prije rata“ u sklopu pilot-projekta "Domovinski rat - Josip Jović"

U Policijskoj školi "Josip Jović" provedena je komponenta „Rat prije rata“ u sklopu pilot-projekta "Domovinski rat - Josip Jović"

U četvrtak, 14. travnja u Policijskoj školi "Josip Jović" za polaznike Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u sklopu pilot-projekta Domovinski rat-Josip Jović, održana je i zadnja komponenta „Rat prije rata“.

Odrađene su sve planirane komponente prije terenske nastave čija provedba se planira organizirati i provesti u narednim mjesecima u Spomen domu Tigrova u Rakitju u suradnji s Udrugom „Tigar 90/91, Rakitje“ i Ustanovom za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“.

Voditelj pilot-projekta Zdravko Valenta i Zdravko Koluder, policijski službenik-suradnik u organizaciji i nadzor rada obrazovnih skupina, uz podršku rukovoditelja i drugih kolega, organizirali su i proveli ovu komponentu iz pilot projekta i polaznicima prikazali video sadržaj u kojima su sudionici vremena prisjećali se o ustroju Prvog hrvatskog redarstvenika, ATJ Lučko, Jedinice za posebne zadatke Rakitje i svojim prvim zadacima.

Polaznici su čuli podatke koji su manje dostupni široj javnosti. Upoznali su se s okolnostima u kojima se stvarala hrvatska policija iz koje je izrasla hrvatska vojska i naučili su što znači uzorno služenje Domovini u teškim vremenima rata s ciljem buđenja osjećaja pripadnosti. 

Gledanje ovog sadržaja uz neka kratka pojašnjenja od strane voditelja pilot-projekta su uvod i priprema za terensku nastavu, gdje će imati priliku i osobno upoznati neke od sudionika događaja.
 

Pisane vijesti