Udruga umirovljenika Ministarstva unutarnjih poslova RH održala je godišnju skupštinu

Zagrebačka udruga umirovljenika MUP-a RH u sjedištu i Policijske uprave zagrebačke, održala je 1. travnja 2023. godine svoju izbornu skupštinu u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ – Policijskoj školi „Josip Jović“, uz nazočnost 85 svojih članova

Umirovljenicima je pod stručnim vodstvom omogućeno razgledavanje Muzeja policije, kako bi se upoznali sa poviješću stvaranja hrvatske policije.

Skupština je započela intoniranjem državne himne RH, nakon čega je predsjednik Udruge pozdravio prisutne. Zahvalio se na dolasku te sve prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast kolegicama i kolegama koji su obavljajući službu, stradali u ratu ili miru te svim ostalim kolegicama i kolegama koji više nisu među živima.

U radnom dijelu, predsjednik Udruge je podnio Izvješće o radu za 2022. godinu, s financijskim izvješćem za tu godinu, u kojem je naglasak stavio na dvogodišnje provođenje projekta: „Pridruži se  - aktivni u mirovini“, sufinanciranog sredstvima EU, iz Europskog socijalnog fonda.

Pomoćnica načelnika za nastavu Policijske škole "Josip Jović", Irena Jurišić uputila je riječi pozdrava i dobrodošlice, sa željama za uspješan rad te u kratko prezentirala sustav obrazovanja u Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik".

Nakon održane Skupštine i zajedničke fotografije, uz asistenciju polaznika Policijske škole, položen je buket i zapaljene su svijeće ispred spomenika „Prvom hrvatskom redarstveniku“.




 

Pisane vijesti