Seminar u sklopu EU projekta AFORE “Accreditation of Forensic Laboratories in Europe”

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije, Hrvoje Mahalec iz Službe kriminalističke tehnike, Uprave kriminalističke policije i dr. sc. Kristina Jurković iz Visoke policijske škole, Policijske akademije, u periodu od 19. do 21. 10. 2022. godine sudjelovali su u trening seminaru održanom u Varšavi, Poljska, u sklopu EU projekta AFORE “Accreditation of Forensic Laboratories in Europe” ISFP-2018-AG-IBA-ENFSI s ciljem omogućavanja ostvarivanja preduvjeta za implementaciju norme ISO 17020:2012 u postupak istraživanja mjesta događaja kaznenih djela.
Tijekom održanih predavanja razrađena je zadana struktura djelovanja u smislu kriminalističko-tehničkih, logističkih i materijalnih zahtjeva za akreditaciju radnih procesa.
Održan je i niz radionica u kojima su predstavnici uključenih zemalja članica EU nakon zajedničke diskusije prezentirali rezultate promišljanja na zadane teme, s ciljem približavanja i usklađivanja postupaka kontrole kvalitete i praktičnog rada na terenu sukladno ISO 17020:2012.