Svečana konferencija Agencije za mobilnost i programe EU povodom 35 godina Erasmus+ programa

Agencija za mobilnost i programe EU je dana 29. rujna 2022. godine u Tvornici kulture u Zagrebu održala svečanu konferenciju povodom 35. obljetnice programa Erasmus+ pod nazivom: „35 godina obogaćuje živote i širi vidike“.

Konferenciju je otvorila ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović, državna tajnica za demografiju i mlade gđa. Željka Josić, predsjednica Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Hrvatskog sabora izv.prof.dr.sc. Vesna Bedeković, g. Ivica Šušak, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja.

rogram konferencije je bio retrospektivni vremeplov koji je dočarao kako je Erasmus+ od programa studentske razmjene postao program koji povezuje pojedince svih generacija, a organizacijama iz raznih područja nudi mogućnosti za rast i razvoj.

Kroz tri panela svoja iskustva o sudjelovanju u Erasmusu+ i iskustva institucionalnog razvoja putem ovog programa izložili su njegovi korisnici - predstavnici škola, visokih učilišta i sveučilišta, udruga, ustanova za obrazovanje odraslih te stručnjaci za područje mladih, a na konferenciji je sudjelovao i profesor Visoke škole dr. sc. Hrvoje Filipović.

 
https://ampeu.hr/35-godina-erasmusa
https://ampeu.hr/erasmus
https://ampeu.hr/erasmus/prioriteti/prioritet-ukljucivost