​Sudjelovanje na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji - 22nd Annual Conference of the European Society of Criminology

Kriminal, nasilje i policija i ove su godine bili u fokusu akademskog rada sudionika konferencije

Nastavnici Visoke policije škole aktivno su sudjelovali na poznatoj međunarodnoj znanstvenoj konferenciji koju su organizirali Europsko kriminološkog udruženje (ESC) i Institut za kriminologiju Sveučilišta u Malagi od 21. do 24. rujna.

Cilj ove poznate konferencije jest diseminacija akademskog rada te umrežavanje europskih i svjetskih znanstvenika  i praktičara koji se bave izučavanjem društva, društvenih pojava i procesa. Kriminal, nasilje te policija kao društvena institucija su i ove godine bili u fokusu akademskog rada sudionika konferencije.

Sudjelovalo je više od 1000 izlagača iz različitih država. Nastavnici VPŠ,  izv. prof. dr. sc. Željko Karas moderirao je panel u okviru Cost aktivnosti  CA17102 - Police Stops: Practice of Police Stops: Comparative Research i sudjelovao s izlaganjem na temu Refusal of police stops – lawful right or civil disobedience. Doc. dr. sc. Ruža Karlović je u okviru panela Violence Research Lab  održala prezentaciju na temu The insight into the dark figure of physical violence through interviews with representatives of relevant professions.

Glavni tajnik Europskog kriminološkog udruženja (ESC) i profesor na Fakultetu kriminalističkih znanosti  Sveučilišta u Lausanne-i prof. dr. sc. Marcelo F. Aebi zaželio je dobrodošlicu i podršku u akademskom radu nastavnicima VPŠ.