​Judo klub "Policijska akademija" upisuje nove članove

Brojna djeca koja su u ovom klubu naučila vještine juda danas su policijski službenici i pripadnici interventnih i specijalnih postrojbi

Sportski klub s tridesetogodišnjom tradicijom Judo klub „Policijska akademija“ otvara svoja vrata novim članovima i poziva na upis ljubitelje sporta i načina života koji se temelji na skladu duha i tijela.

Judo klub „Policijska akademija“ osnovan je 1992. godine. Tada je nosio ime „Martinovka“, a godinu dana kasnije mijenja naziv u Judo klub „Foto“. Današnje ime Judo klub „Policijska akademija“ nosi od 1998. godine. U tridesetogodišnjoj povijesti ovoga Kluba dvadesetak njegovih članova osvojilo je naslove prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji, u ekipnom natjecanju prvaci Hrvatske bili su tri puta, a u  Alpe ligi osvojili su drugo mjesto.

Članovi kluba treniraju u sekcijama s obzirom na dob, pa tako sekcija predškolske djece okuplja najmlađe, dok oni s najduljim iskustvom treniraju u sekciji veterana.

Treninzi se odvijaju na dvije su lokacije u Zagrebu:
U sportskoj dvorani u Koledinečkoj ulici 3a treniraju djeca predškolskog uzrasta i početnici do 2. razreda osnovne škole.
Termini treninga su utorkom i četvrtkom od 19 do 19.50 i od 20 do 21 sat.
Na Policijskoj akademiji u Aveniji Gojka Šuška 1  treniraju grupe starijeg uzrasta i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 22 sata.
Treninge vode diplomirani kineziolozi i majstori juda.

Mjesečna članarina iznosi 230 kuna (30,52 eura).

Djeca djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova ostvaruju 50 % popusta na mjesečni iznos članarine, dok sami djelatnici Ministarstva, polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i Visoke policijske škole mogu trenirati besplatno i usavršavati svoje vještine koje će im trebati u svakodnevnom obavljanju njihovih poslova.

Judo, što u prijevodu znači „nježan put“, kao sport i borilačka vještina potječe iz Japana, a osmislio ga je prof. Jigoro Kano davne 1882. godine. Smisao je ove vještine na što humaniji način svladati protivnika. Judo se smatra jednim od najboljih baznih sportova jer povoljno utječe na gotovo sve funkcionalno-motoričke  sposobnosti. Jigoro Kano uvidio je da su borilačke vještine puno više od same borbe i da naporno vježbanje može pozitivno utjecati na razvoj osobnosti, tjelesnu spremnost, napredak u moralnim i duhovnim kvalitetama, kao i razvoj kontrole i samokontrole.
Značajka juda je primjenjivost u samoobrani zbog čega su elementi ovoga sporta zastupljeni u osnovnoj obuci brojnih vojnih i policijskih postrojbi širom svijeta.

Cilj treninga ove drevne vještine u Judo klubu „Policijska akademija“ nije isključivo natjecateljski, već se preporučuje i kao rekreacijski sport.

Brojna djeca koja su u ovom klubu naučila vještine juda danas su policijski službenici i pripadnici interventnih i specijalnih postrojbi Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Javite se trenerima Branimiru ili Karlu na brojeve telefona 091 363 2389 ili  098 934 8023 i postanite članovi Judo kluba „Policijska akademija“.

Stranica