Polaznica P17 osvojila brončanu medalju na europskom košarkaškom prvenstvu

Kao kondicijska trenerica U-16 hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Lucia Radošević sudjelovala je na košarkaškom europskom prvenstvu za žene

Od 19. do 27. kolovoza 2022. godine u Portugalu (Matosinhos) održano je FIBA U-16 košarkaško europsko prvenstvo za žene.

Hrvatska ženska reprezentacija je na svom putu do 3. mjesta bila u skupini A zajedno sa Mađarskom, Finskom i Italijom.
Turnir su otvorile porazom od Mađarske da bi kasnije pobijedile Finsku i Italiju te završile kao druge u skupini. Skupina A se zatim križala sa skupinom B gdje su naše djevojke pobijedile Sloveniju i Belgiju i ostvarile plasman u polufinale.
U polufinalu ih je čekala Španjolska od koje su poražene.

U borbi za broncu s domaćinom Portugalom pred punim tribinama djevojke su dale zadnji atom snage, pobijedile domaćina 72-58 i zajedno ispisale povijest.

Polaznica Odjela 15 P17 Policijske akademije, Policijske škole „Josip Jović“, Lucia Radošević, kondicijska je trenerica upravo tih djevojaka, te je i ona zajedno s njima sudjelovala u ovom povijesnom uspjehu.

Treba naglasiti kako Lucia uz sve obaveze oko reprezentacije, odgovorno i marljivo izvršava svoje školske obaveze i  završit će školovanje s odličnim (5,00) uspjehom.

Uspjeli smo doći do Lucie, te nam je rekla kako su pripreme trajale od 12. srpnja  do 18. kolovoza nakon čega su košarkašice otputovale na prvenstvo: „Došle smo kao potpune outsajderice, a na kraju smo ostvarili fenomenalan uspjeh za Hrvatsku i žensku košarku jer ovo je tek treća medalja u povijesti od osamostaljenja Hrvatske. Još jednom bih čestitala i zahvalila se igračicama, ratnicama, kako smo ih od milja zvali i cijelom stručnom stožeru gdje mi je bila čast biti dio ove ekipe u ulozi kondicijske trenerice.

Želimo puno sreće našoj Luciji i neka samo tako nastavi i dalje!!



Stranica