Održan seminar u području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece

U sklopu projekta IPA 2009 na temu jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, te pružanja pomoći ranjivim žrtvama kriminaliteta, danas je na Policijskoj akademiji održan drugi, u nizu seminara na tu temu

Foto: MUP

U sklopu projekta IPA 2009 na temu jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, te pružanja pomoći ranjivim žrtvama kriminaliteta, danas je na Policijskoj akademiji održan drugi, u nizu seminara na tu temu.

Uprava kriminalističke policije u suradnji s Policijskom službom Sjeverne Irske, koja je ujedno i partner u provedbi projektne aktivnosti u sklopu EU twining projekta IPA 2009, provela je projekt koji je od posebnog interesa za policijske službenike, suce, državne odvjetnike, zdravstvene djelatnike, socijalne radnike i ostale stručnjake, a bavi se suzbijanjem seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Renata Odeljan, policijska službenica iz Uprave kriminalističke policije je u uvodnom obraćanju prisutnima naglasila kako je ovaj projekt sastavljen od dvije komponente, od twining komponente i nabavne komponente. Također je istaknula kako će hrvatska policija uz pomoć nabavne komponente implementirati u svoj rad forenzična računala, kompjutorske programe za mobitele i računala, te svu potrebnu suvremenu tehnologiju sa kojom će ojačati u pravcu suzbijanja seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, a koja se odvijaju kroz suvremenu tehnologiju.

Provedbom twining projekta ciljevi su ojačati sposobnost hrvatske policije i pravosudnih tijela, te povećati javnu svijest u području prevencije i suzbijanja seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece. Na tu temu predviđen je seminar i radionica koja će se održati  24. veljače 2012. godine na Policijskoj akademiji. Nazočnima se na današnjem seminaru obratio i gospodin Andrew Bailey, stalni savjetnik i predstavnik twining projekta, te gospodin James Traynor, voditelj tima za istraživanje zlostavljane djece iz Londona koji  je prezentirao načine identifikacije počinitelja i broja zlostavljane djece.



Stranica