Granična policija bogatija za 168 službenika

U petak, 15.  travnja, na Policijskoj je akademiji održana svečana ceremonija završetka Tečaja granične policije za 83. naraštaj policijskih službenika granične policije, koji je pohađalo 168 polaznika iz 15 policijskih uprava. Tečaj je započeo 21. veljače ove godine, trajao je osam tjedana, a provodio se na Policijskoj akademiji (teoretski dio), Postaji aerodromske policije Pleso, Postaji granične policije Zagreb, Prihvatnom centru za strance - Ježevo i Prihvatilištu za tražitelje azila - Kutina (praktični dio), kao i dva tjedna stručne prakse u matičnim policijskim upravama. 

Ovaj tečaj je još jedan u nizu specijalističkih tečajeva koji se provode u redovitim intervalima kako bi policijski službenici granične policije stekli što bolja specijalistička znanja za obavljanje nadzora državne granice. Daljnja obuka se kontinuirano provodi na operativnoj razini u svim Policijskim upravama kroz uspostavljeni sustav obuke putem multiplikatora. 

Polaznici tečaja pristupili su završnom ispitu, a za izuzetno zalaganje i odličan uspjeh na završnom ispitu pohvaljeni su policijski službenici: Pero Bodlović i Miroslav Rodić iz PU splitsko-dalmatinske, Franjo Hergotić iz PU međimurske, Daniela Žibert i Tomislav Rittinger iz PU istarske.

Polaznicima tečaja  koji su uspješno položili završni ispit Uvjerenja o osposobljenosti podijelili su čelnici Uprave za granicu i Policijske akademije.



Stranica