Završen tečaj za stručno osposobljavanje policijskih službenika za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba

Osposobljeno je šest policijskih službenika Uprave za posebne poslove sigurnosti i četvero pripadnika Pukovnije vojne policije za obavljanje odgovornih i zahtjevnih poslova koje podrazumijeva osiguranje i zaštita štićenih osoba

U vremenu od 07. lipnja do 02. srpnja 2021. godine realiziran je Tečaj za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba kojim je osposobljeno šest policijskih službenika Uprave za posebne poslove sigurnosti i četvero pripadnika Pukovnije vojne policije za obavljanje odgovornih i zahtjevnih poslova koje podrazumijeva osiguranje i zaštita štićenih osoba.
 
Tečaj je podijeljen na 5 modula operativno-taktičkog postupanja prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba i to: specijalistička i taktička obuka (neposredna tjelesna zaštita), specijalistička vožnja, poznavanje i primjena borilačkih sportova i vještina, poznavanje, rukovanje i vještina gađanja vatrenim oružjem te završno integrirani trening u vidu praktične vježbe tjelesne zaštite i motorizirane kolone vozila pod pratnjom.
 
Polaznici su uspješno položili sve segmente tečaja, a usvojeno znanje i vještine najviše se pokazalo upravo na završnoj vježbi u kojoj su instruktori Uprave za posebne poslove sigurnosti pred polaznike stavili niz mogućih situacija ugroze štićenih osoba.

Pisane vijesti