Radni sastanak s policijskim službenicima za dopunsko stručno usavršavanje

Policijski službenici za dopunsko stručno usavršavanje od 13. do 14. svibnja 2021. sudjelovali su na radnom sastanku na Policijskoj akademiji, gdje su upoznati sa sustavom e-obrazovanje i budućim smjernicama stručnog usavršavanja

Voditelji dopunskog stručnog usavršavanja iz svih policijskih uprava proveli su od 13. do 14. svibnja 2021. na Policijskoj akademiji, gdje je održan radni sastanak na kojemu su upoznati s nastavnim planom i programom dopunskog stručnog usavršavanja te s budućim smjernicama dopunskog stručnog usavršavanja kroz sustav e-obrazovanja.
 
Sastanak su otvorili pomoćnica načelnice Policijske akademije Mirjana Abramović te Ilija Jakić, voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju.
 
U dva radna dana kroz predavanja i praktični rad sudionici radnog sastanka upoznati su sa radom u sustavu e-obrazovanje, kroz izradu i postavljanje nastavnih materijala te su osposobljeni za izradu PowerPoint prezentacija te izradu ishoda učenja i kompetencija prilikom izrade Izvedbenih planova za dopunsko stručno usavršavanje.
 
Cilj radnog sastanka je bio da se temeljem sadržaja predviđenih predavanja i praktičnog rada, kod policijskih službenika za dopunsko stručno usavršavanje inicira usvajanje sustav e-obrazovanja, te korištenje njegovih prednosti i značajki u educiranju policijskih službenika te ujednači provedba dopunskog stručnog usavršavanja po policijskim upravama kroz provedbu odgovarajućih nastavnih modula, a sukladno potrebama policijskih službenika na terenu.
 
Intencija sastanka je bila da se animira policijske službenike na korištenje sustava e-obrazovanja, putem kojeg će moći dobiti informacije vezane za svoj svakodnevni rad i postupanje, da se postave radni materijali. Uz to, uvođenjem novih slučajeva iz prakse standardizirala bi se postupanja u budućim sličnim događajima.
 
Predavači na ovom radnom sastanku bili su pomoćnica načelnice Policijske akademije Mirjana Abramović koja je prezentirala sustav e-obrazovanja, pomoćnik voditeljice Policijske škole „Josip Jović“ Hrvoje Marić te policijski službenici Ante Markić, Aleksandar Čubrilo, Denis Kušnjačić i Natalija Damjanović.
 
Sudionici sastanka su u značajnoj mjeri svojim radom, prijedlozima i sugestijama, doprinijeli konstruktivnoj i zanimljivoj raspravi o značenju i ulozi dopunskog stručnog usavršavanja u radu policijskih službenika do razine šefa smjene te je izraženo zadovoljstvo organizacijom ovakvih radnih sastanaka.
 
Ovo je prvi u nizu sastanaka do pune implementacije i modernizacije nastavnog plana i programa, kao i same izvedbe dopunskog stručnog usavršavanja u narednom periodu.

Pisane vijesti