Osnovi tečaj kriminalistički obavještajne analitike – ANACAPA

Polaznici tečaja usvajit će znanja i vještine potrebne za profesionalno obavljanje poslova kriminalističko-obavještajnog sektora

U ustrojstvenoj jedinici Valbandon 26. travnja 2021. otvoren je specijalistički tečaj pod nazivom „Osnovi tečaj kriminalistički obavještajne analitike – ANACAPA“ za policijske službenike kriminalističko-obavještajnog sektora, koji će se provoditi prema novom programu. Dvadeset polaznika iz policijskih uprava idućih će pet dana usvajati znanja i vještine potrebne za profesionalno obavljanje poslova kriminalističko-obavještajnog sektora.

Polaznici tečaja prema novom programu, prije samog dolaska na tečaj, na sustavu e-obrazovanja Policijske akademije, usvojili su osnovna znanja vezana za poslove ANACAPA. Tečaj, je koncipiran i izvodi se prema svjetskim standardima kriminalističko-obavještene tehnologije obrade informacija i podataka. Nakon završenog Tečaja, polaznici steći ćete kompetencije kriminalističko-obavještajnog analitičara kako bi brzo i kvalitetno u okviru analitičke obrade i kriminalističkog istraživanja izraditi:
  • grafičke prikaze veza fizičkih i pravnih osoba, kriminalnih skupina te ostalih veza koje se uoče kroz prikupljene informacije (saznanja)
  • grafičke prikaze tijekova - aktivnosti, događaja, roba
  • preporuke, hipoteze, zaključke i predviđanja, a u cilju kvalitetnog provođenja analitičke obrade i kriminalističkog istraživanja
  • savladali će prezentacijske vještine (znati prezentirati dobivena saznanja temeljem izrađenih grafičkih prikaza, matrica i tijekova).   

Voditelj tečaja Ante Markić iz Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije upoznao je polaznike s Profesionalnom etikom i prednostima sustava e-obrazovanje Policijske akademije. Polaznicima je objasnio kako ih nakon odrađene samostalne pripreme za tečaj sada očekuje kombinacija teorijske i praktične nastave, na kojoj će usvajati znanja i uvježbavati njihovu primjenu. Te uputio na obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Pisane vijesti