Nova imenovanja i razrješenja u MUP-u

Na prijedlog glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko na nove dužnosti imenovao je Dubravka Teura, Zorana Ničena, Željka Pršu, Ivicu Tolušića, Stipu Rimca, Božu Guvu, Stipicu Kunu

Foto: MUP
Na prijedlog glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko na nove dužnosti imenovao je:


Dubravka Teura
na radno mjesto načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije. Dubravko Teur je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-u od 1981., bogatog policijskog iskustva. Obnašao je razne policijske poslove, dužnosti i zadaće od načelnika policijske postaje do načelnika policijske uprave. Do imenovanja na novu dužnost obnašao je dužnost načelnika Sektora policije u PU zagrebačkoj.

Zorana Ničena na mjesto načelnika Policijske akademije. Zoran Ničeno je diplomirani pravnik, djelatnik MUP-a od 1992., bogatog policijskog iskustva kojeg je stekao niz godina radeći na dužnostima načelnika ili pomoćnika načelnika Odjela pomorske i aerodromske policije, Uprave za granicu. Do imenovanja je obnašao dužnost načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije.

Željka Pršu na mjesto načelnika PU brodsko-posavske. Željko Prša je diplomirani pravnik, djelatnik MUP-a od 1991. Obnašao je razne policijske poslove i zadaće u sektoru kriminalističke policije, bio načelnik policijske postaje. Do imenovanja je obnašao dužnost načelnika PNUSKOK-a Odjel Zagreb.

Ivicu Tolušića na radno mjesto načelnika PU virovitičko-podravske. Ivica Tolušić diplomirani je inž. prometnih znanosti, djelatnik MUP-a od 1991. Bogatog policijskog iskustva. Bio je načelnikom policijske postaje i policijskih uprava. Do imenovanja obnašao je dužnost načelnika Operativno-komunikacijskog centra policije.

Stipu Rimca na radno mjesto načelnika PU osječko-baranjske. Stipo Rimac je diplomirani pravnik, djelatnik MUP-a od 1987.  Bogatog policijskog iskustva. Obavljao je u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj i osječko-baranjskoj više puta poslove načelnika odjela te zamjenika i načelnika policijske uprave. Do imenovanja obnašao je dužnost zamjenika načelnika PU osječko-baranjske.

Božu Guvu na radno mjesto zamjenika načelnika PU osječko-baranjske. Božo Guvo je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-a od 1979. Bogatog policijskog iskustva na poslovima odjela općeg kriminaliteta i sektora kriminalističke policije. Do imenovanja obnašao je dužnost načelnika Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina u Ravnateljstvu policije.

Stipicu Kunu na radno mjesto načelnika PU vukovarsko-srijemske. Stipica Kuna je diplomirani inž. prometnih znanosti. Djelatnik MUP-a od 1993. Bogato stručno iskustvo stekao je  višegodišnjim radom na poslovima Sektora granične policije, Odjela granične policije i Odjela za nezakonite migracije. Do imenovanja je obavljao dužnost pomoćnika Uprave za granicu pri Ravnateljstvu policije.

Mladena Blaškovića na mjesto načelnika PU istarske. Mladen Blašković je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-a od 1991. Obavljao je dužnosti, stekao bogato stručno iskustvo kao policajac specijalac, instruktor specijalističke obuke, zapovjednik Specijalne i interventne jedinice policije PU istarske. Do imenovanja je obnašao dužnost načelnika Sektora policije PU istarske.

Zlatka Sokolara na radno mjesto načelnika PU zadarske. Zlatko Sokolar diplomirani je pravnik, djelatnik MUP-a od 1985. Bogatog policijskog iskustva koje je stekao među inim obavljajući dužnost zapovjednika Postaje aerodromske policije Pleso, ali i kao načelnik Odjela granične policije, pomoćnik načelnika Uprave za granicu, načelnik PU dubrovačko-neretvanske. Do imenovanja je obnašao dužnost načelnika Odjela za nezakonite migracije u Ravnateljstvu policije.  

Ivicu Porubića na mjesto zamjenika načelnika PU karlovačke. Ivica Porubić je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-a od 1996. Višegodišnje policijsko iskustvo stekao je kao policijski službenik PU zagrebačke. Radio je i u Odjelu za javni red, zatim prevenciju i metodologiju rada policije te bio voditelj Odsjeka za sprječavanje nereda na športskim natjecanjima u Ravnateljstvu policije. Do imenovanja  je obnašao dužnost načelnika Odjela za javni red u Ravnateljstvu policije.

Dosadašnji načelnici imenovani su na sljedeće dužnosti: 

  • PU istarske Loris Kozlevac preuzima dužnost načelnika Odjela za nezakonite migracije pri Upravi za granicu Ravnateljstva policije;
  • PU brodsko-posavske Mijo Kršić prelazi u PU osječko-baranjsku na dužnost u tamošnjem Odjelu za sigurnost cestovnog prometa;
  • PU zadarske Anton Dražina preuzima dužnost višeg instruktora za protuterorističku taktiku u Zapovjedništvu Specijalne jedinice policije;
  • PU osječko-baranjske Darinko Mikulić preuzima dužnost načelnika Operativno-komunikacijskog centra policije;
  • PU virovitičko- podravske Slavko Kopljar preuzima dužnost načelnika Odjela za javni red u Ravnateljstvu policije;
  • PU vukovarsko-srijemske Josip Grčanac preuzima dužnost službenika u Odsjeku za zakonitost postupanja pri PU osječko-baranjskoj;
  • Policijske akademije Stjepan Gluščić postaje viši predavač na Policijskoj akademiji.


Nova kadrovska rješenja donesena su s ciljem poboljšanja organizacijske klime u policijskim upravama. Očekuje se i veći angažman u rješavanju ozbiljnijih oblika organiziranog kriminaliteta kao i kaznenih djela iz domene korupcije.



Stranica