Završio osnovni tečaj prometne policije

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu održan je Osnovni tečaj prometne policije, kojim je 30 polaznika - prometnih policajaca, osposobljeno za rad u nadzoru i upravljanju cestovnim prometom.

Cilj tečaja koji je održan od 9. studenog do 22. prosinca, bio je upoznati polaznike s načinom i sadržajem mjera i aktivnosti koje poduzima policija sukladno temeljnim odrednicama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.

Kroz tečaj su polaznici iz svih policijskih uprava upoznati sa osnovnim zadaćama Provedbenog plana preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu, kao i s pojmovima, zakonskim odredbama i važećom pravnom regulativom te ukupnim postupanjem policijskih službenika u cilju preveniranja i sankcioniranja prekršaja i kaznenih djela u prometu, te podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa.

U praktičnom dijelu tečaja polaznici su upoznati s načinima mjerenja brzine kretanja vozila kao i s radom mjernih uređaja namijenjenim za mjerenje brzine.

Tijekom tečaja održan je i Seminar o zlouporabi opojnih droga sudionika u cestovnom prometu, pa se polaznike upoznalo i sa prepoznavanjem osoba koje upravljaju vozilima u prometu a u organizmu imaju opojnih droga. Naučili su i kako funkcionira uređaj kojima se testira prisutnost droga, a upoznati su i s prekršajnim i kaznenim djelima zlouporabe opojnih droga.


Stranica