Podijeljeni certifikati o uspješno završenom tečaju engleskog jezika

U Policijskoj akademiji upriličena je završna ceremonija podjele certifikata o uspješno završenom tečaju engleskog jezika desetorici policijskih službenika, djelatnicima sjedišta MUP-a i šest Policijskih uprava, kandidatima za upućivanje u mirovne misije.

Foto: MUP
U Policijskoj akademiji danas je upriličena završna ceremonija podjele certifikata o uspješno završenom tečaju engleskog jezika desetorici policijskih službenika, djelatnicima sjedišta MUP-a i šest Policijskih uprava, kandidatima za upućivanje u mirovne misije.

Certifikate su polaznicima uručili ravnatelj Uprave za europske integracije i međunarodne odnose Filip Dragović, voditeljica tečaja prof. Gordana Turkalj-Bolta i Silvio Bratković, načelnik Odjela za stručno usavršavanje i specijalizaciju na Akademiji.

Obraćajući se prigodno okupljenima Dragović je naglasio kako je i ovaj tečaj dokaz da su strateški ciljevi MUP-a u mirovne misije diljem svijeta slati kvalitetne i visoko profesionalne policijske službenike, stručnjake koji će na dostojanstven način predstavljati u svijetu i Hrvatsku i MUP RH. Spomenuo je i kako je Hrvatska prva država u svijetu koja svoje sudionike mirovnih misija priprema za odlazak u mirovne misije prema metodama i standardima koje je odredio UN.

Inače, ovaj tečaj engleskog jezika namijenjen policijskim službenicima, kandidatima za upućivanje u mirovne misije organizirao je Odjel za mirovne misije u suradnji s Policijskom akademijom, a temeljem Plana obrazovanja, školovanja, specijalizacije, stručnog osposobljavanja i usavršavanja za 2010. godinu.

Valja naglasiti da se tečaj po prvi put održavao u specijaliziranim učionicama za učenje stranih jezika na Policijskoj akademiji, a nastava je trajala pet tjedana. Ovo je i treći po redu održan takav tečaj kojem je namjera usavršiti znanje engleskog jezika policijskim službenicima što su izrazili motiviranost za rad u EU i UN mirovnim misijama u kojima sudjeluje i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Kandidatima za upućivanje u mirovne misije, nakon ovog  bit će organiziran i „UNPOC 2010“ specijalizirani međunarodni tečaj koji je certificiran i usklađen sa svim standardima UN-a.

I na ovaj način Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavlja se prema vlastitim sposobnostima i kapacitetima značajnim nositeljem obuke za policijske službenike prije njihova upućivanja u mirovne misije, pridonoseći time afirmaciji Republike Hrvatske kao članice NATO-a i strateškim ciljevima ulaska naše zemlje u Europsku uniju.



Stranica