Kruljac i Svatoš otputovali u misiju MINUSTAH na Haiti

Danas, 7. svibnja Igor Kruljac, pripadnik Specijalne policije ATJ Lučko i Tihomir Svatoš, pomoćnik načelnika I. Postaje prometne policije PUZ-a otputovali su iz zagrebačke Zračne luke Pleso u Mirovnu misiju UN-a MINUSTAH na Haiti

Danas, 7. svibnja Igor Kruljac, pripadnik Specijalne policije ATJ Lučko i Tihomir Svatoš, pomoćnik načelnika I. Postaje prometne policije PUZ-a otputovali su iz zagrebačke Zračne luke Pleso u Mirovnu misiju UN-a MINUSTAH na Haiti. Tamo će boraviti godinu dana u svojstvu instruktora na Policijskoj akademiji.

MUP RH u misiji MINUSTAH, koja je inače misija s izvršnim policijskim ovlastima, sudjeluje od prosinca 2007. kad je na mandatu u Haitiju od jedne godine do prosinca 2008. boravio Marko Džigumović, policijski službenik PU vukovarsko-srijemske, PGP Bajakovo vrlo uspješno obnašajući odgovornu dužnost zamjenika ravnatelja Policijske akademije.

Obojici i Kruljcu i Svatošu to je prva Mirovna misija u kojoj će boraviti. Odlučili su se na odlazak u misiju na Haiti jer se žele usavršiti u struci, a ponukani su i iskustvima svojih kolega koji su već prije njih boravili u misijama i postigli u njima zapažene rezultate, za njih dobili brojna prestižna priznanja te na visokoj stručnoj razini predstavljali MUP RH.



Stranica