Završen tečaj: Uklanjanje neeksplodiranih eksplozivnih sredstava iz urbanih sredina

 
Foto
: MUP


Na zagrebačkoj Policijskoj akademiji u četvrtak, 4. veljače, završen je tečaj pod nazivom: Uklanjanje neeksplodiranih eksplozivnih sredstava iz urbanih sredina, započet 18. siječnja. Tečaj, kojemu je cilj bio jačanje sposobnosti službenika protueksplozijske zaštite MUP-a prilikom uklanjanja ubojitih sredstava većih dimenzija (zrakoplovnih bombi, topničkih projektila i sl.) iz urbanih sredina financirao je TAIEX – Ured za pružanje tehničke pomoći pri usklađivanju zakonodavstva države kandidatkinje s pravnom stečevinom Europske unije.


Na svečanosti, koju je u povodu završetka tečaja organiziralo francusko veleposlanstvo u Zagrebu, polaznicima se prigodnim riječima obratio i uvjerenja im uručio gospodin Michel Felkay, ataše za unutarnje poslove i regionalni ataše za unutarnje poslove za Zapadni Balkan. Francuskom izaslanstvu, na čelu s gospođom Salinom Grenet, prvom savjetnicom francuskog veleposlanika, te gospodinu Felkayu i dvojici instruktora francuskog MUP-a na uspješnoj provedbi tečaja u ime Uprave policije zahvalio je načelnik Protueksplozijskog odjela Neven Juričić.

Provedeni tečaj rezultat je dobre suradnje Protueksplozijskog odjela Uprave policije i Uprave za civilnu sigurnost francuskog MUP-a, započete na realizaciji Twinning light projekta PHARE 2005. „Osposobljavanje policijskih službenika MUP-a RH na području istrage bombaških incidenata i tehnike i taktike postupanja s eksplozivnim sredstvima/improviziranim eksplozivnim napravama“.



Stranica