Završetak Programa obrazovanja za zanimanje policajac

U nazočnosti privremenog glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera, savjetnika ministra unutarnjih poslova Marijana Benka, zamjenika ravnatelja policije Jakoba Bukvića i Dražena Viteza, načelnika Policijske akademije Stjepana Gluščića, načelnika policijskih uprava, te brojnih uzvanika i polaznika tečaja, danas, 14. listopada, upriličen je svečani završetak Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.

-Prizor koji upravo gledam, 1059 mladih ljudi, žena i muškaraca, koji su uspješno završili školovanje u Programu obrazovanja za zanimanje policajac, iznimno me veseli. Završetak vašeg školovanja i početak policijske karijere dobra je vijest. Dobra je za vas osobno, za vaše obitelji, za MUP, a duboko sam uvjeren i za građane Republike Hrvatske, koji s pravom imaju velika očekivanja od hrvatske policije. Puno je simbolike danas u ovom događaju i na ovome mjestu. Naime, posljednji je put, ovdje, na ovom platou tako impresivan broj budućih policajaca postrojen 5. kolovoza 1990. godine. Ta generacija dala je nemjerljiv doprinos u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH u Domovinskom ratu, a životi 730 pripadnika MUP-a ugrađeni su u temelje moderne hrvatske države – rekao je privremeni glavni ravnatelj policije Vladimir Faber obraćajući se polaznicima školovanja, dodavši da moderan policajac mora biti zaštitnik, prijatelj, pomagač svim građanima koji poštuju zakone ove zemlje, a takvih je preko 95 posto. Faber je dodao kako je uvjeren da je nastavnički i stručni kadar Policijske akademije u proteklih godinu dana polaznicima školovanja omogućio usvajanje potrebnih stručnih znanja i vještina kako bi postali policajci koji će služiti građanima poštujući temeljna prava čovjeka.     

Načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić, u svoje ime, te u ime svih zaposlenika Policijske akademije, polaznicima školovanja zaželio je puno uspjeha u radu i osobnog zadovoljstva.
Točno prije godinu dana, 14. listopada 2007. godine započeli smo provedbu školovanja u Programu za zanimanje policajac za 1081 polaznika, kojeg je danas uspješno završilo njih 1059. U okviru Programa polaznike smo nastojali obučiti za primjenu onih znanja koje će koristiti u svakodnevnom policijskom radu. Policijski posao zahtjeva predanost, odlučnost, žrtvovanje te nastavak obrazovanja – istaknuo je načelnik Gluščić.

Odlukom Školskog vijeća nagrađeno je pet najboljih polaznika za zanimanje policajac zbog iznimnih rezultata postignutih tijekom školovanja. Nagrađeni su: Katarina Drčec, Zoran Ružić, Željka Bečić, Ivana Cerovečki te Anka Gelemanović. Također, Školsko vijeće dodijelilo je 23 pohvalnice polaznicama i polaznicima Policijske škole.



Stranica