Upravljanje ljudskim resursima temelj uspješnog sustava

Ovo je dan kada okrećemo novu stranicu Ministarstva unutarnjih poslova RH jer započinje projekt koji će sigurno unaprijediti naše kapacitete u svezi izgradnje sustava upravljanja ljudskim resursima u skladu s EU standardima te reformu sustava obrazovanja i obuke policijskih službenika. Napravili smo već napredak, samo smo ove godine pokrenuli sedam projekata.

Ovo je dan kada okrećemo novu stranicu Ministarstva unutarnjih poslova RH jer započinje projekt koji će sigurno unaprijediti naše kapacitete u svezi izgradnje sustava upravljanja ljudskim resursima u skladu s EU standardima te reformu sustava obrazovanja i obuke  policijskih službenika. Napravili smo već napredak, samo smo ove godine pokrenuli sedam projekata. Partner nam je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Francuske koji nam daje jamstvo da će projekt uspjeti, kazao je između ostaloga u svome obraćanju okupljenima Filip Dragović, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, na prigodnoj svečanosti upriličenoj u utorak, 20. studenoga u Ravnateljstvu policije, povodom službenog početaka Twinning projekta PHARE 2005 „Jačanje upravljanja ljudskim resursima, sustava obrazovanja i obuke MUP-a, Policijske akademije“.

Svečanost su svojom nazočnošću uveličali Constantino Longares Barrio voditelj Odjela za provedbu spomenutoga projekta iz Delegacije Europske komisije u RH, veleposlanik Republike Francuske Njegova Ekscelencija François Saint-Paul, u ime francuskih institucija partnera u projektu, voditeljica projekata i načelnica Direktorata za upravljanje nacionalnom policijom, MUP Republike Francuske Marie-France Monéger te Bertrand Michelin, načelnik Direktorata za obuku nacionalne policije Francuske, ostali dužnosnici sudionici projekta iz hrvatskog i francuskog MUP-a te predstavnici drugih hrvatskih ministarstava i institucija. 

Longares Barrio je okupljenima poručio kako su MUP-a RH potrebni stručnjaci iz Europske unije koji će im pomoći u unaprijeđenju korištenja ljudskih resursa te da će to na visokoj razini činiti francuski partneri twinning projekta, što je važno za hrvatski proces integracije u EU.

Monegerova je istaknula kako je važno da hrvatska policija, MUP RH ojača administrativne kapacitete, razvija i poštiva profesionalizam te je simbolično za početak suradnje u projektu pomoćniku ministra MUP-a RH Filipu Dragoviću i Anti Delipetru, voditelju projekta, načelniku Uprave pravnih i kadrovskih poslova dodijelila medalje francuskoga MUP-a.

Jose Razafindranaly, voditelj projekta iz Francuske, zemlje partnera, predstavio je osnovne komponente, sadražaj, kao i očekivane rezultate projekta.
Načelnik Kabineta ministra unutarnjih poslova, Dražen Krtanjek pozdravljajući sve nazočne naglasio je prijateljstvo francuske i hrvatske policije koje je dokazano zajedničkim radom za ovogodišnje turističke sezone, ali i velike napore u ove četiri godine koje je učinilo MUP-a RH oživljavajući djelovanje i rad Policijske akademije, uloživši 40 milijuna kuna.

Inače, ovim projektom ukupne vrijednosti 1.787.500 eura Europska unija pomože hrvatskoj upravi u provođenju reformi koje se odnose na jačanje upravljanja ljudskim resursima, sustava obrazovanja i obuke, kako bi se pojačao kapacitet Ministarstva unutarnjih poslova, u skladu s reformom državne uprave u okviru pristupanja Europskoj uniji.

Započeo je već u studenom ove godine, trajat će 18 mjeseci, a sastoji se od tri glavne komponente: Twinninga u iznosu od 1.280.000 eura kojeg čine dvije komponente: upravljanje ljudskim resursima te policijsko obrazovanje i obuka,  Tehničke pomoći u iznosu 157.000 eura te nabavke opreme za Policijsku akademiju vrijedne 350.000 eura. Svrha je navedenoga projekta poboljšanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova RH, u svezi upravljanja ljudskim potencijalima i unaprjeđenje sustava policijskoga obrazovanja i obuke, u skladu s jačanjem učinkovitosti i motivacije  zaposlenika Ministarstva. 

Pomoć u provedbi projekta Ministarstvu unutarnjih poslova RH pružat će  Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Francuske i Institut pripreme za Držav­nu upra­vu francuskog Sveu­či­li­šta Au­verg­ne (Cler­mont 1).



Stranica