Načelnik Policijske akademije posjetio djecu u Ljetnom kampu

Načelnik Novak pozdravio je djecu, pohvalio ih za dobro ponašanje te uz podjelu raznih slatkiša, zaželio im je dobru zabavu do kraja kampa.


Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, koji je ujedno i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti, posjetio je danas poslijepodne djecu u Ljetnom kampu u odmaralištu MUP-a u Valbandonu.

Od 22. do 30. lipnja 132 djece policijskih službenika iz cijele Hrvatske, od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, ljetuje u devetom Ljetnom kampu Zaklade policijske solidarnosti.

Načelnik Novak pozdravio je djecu, pohvalio ih za dobro ponašanje te uz podjelu raznih slatkiša, zaželio im je dobru zabavu do kraja kampa. U pratnji načelnika Novaka bila je njegova pomoćnica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović i načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin. 

Ljetovanje početkom svakog ljeta organizira Zaklada policijske solidarnosti, a za djecu je svakoga dana organiziran cjelodnevni program, koji osim kupanja i sunčanja obuhvaća različite igre, natjecanja, radionice i izlete za što se brinu odgajatelji i animatori. Za medicinsku skrb djece brine djelatnica Doma zdravlja MUP-a.

Svi neplivači, kojih je ove godine jedanaestero, pohađaju školu plivanja koju vode pripadnici riječke Specijalne jedinice policije, koji su ujedno i iskusni treneri plivanja.

Sve troškove ljetovanja snosi Zaklada policijske solidarnosti, a projekt se provodi od 2011. godine. Dosad je na opisani način ljetovalo više od tisuću djece iz cijele Hrvatske.

Stranica