Gimnazijalci iz Nove Gradiške posjetili Policijsku akademiju

Posjet srednjoškolaca dio je projekta "Upoznaj hrvatsku policiju" 

U petak, 7. lipnja u sklopu projekta "Upoznaj hrvatsku policiju" učenici drugog i trećeg razreda Gimnazije Nova Gradiška posjetili su Policijsku akademiju.
 
 
Profesore i pedesetak učenika dočekala je voditeljica Muzeja policije Helena Biočić koja ih je upoznala s poviješću redarstvenih snaga u Republici Hrvatskoj, s aktivnostima Muzeja i pokazala im bogati fundus predmeta Muzeja policije.
 
 
U Policijskoj školi "Josip Jović" polaznici Policijske akademije prezentirali su vježbe rukovanja s dugim naoružanjem, sigurnu uporabu te kretanje s dugim oružjem.
 
 
Novogradiški gimnazijalci posjetili su i Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Prezentacijske vježbe pronalaska droge i vježbe poslušnosti sa svojim vodičima
 odradila su tri psa za detekciju droga.
 
 
Na kraju posjeta učenici su sudjelovali u "CSI radionici" koju su provodili djelatnici Centra za kriminalistička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić". Izuzimali su otiske prstiju,učili su kako se označavaju tragovi na mjestu događaja i na kraju svi dobili diplome za sudjelovanje na radionici.
 
 
Ovim posjetom učenici gimnazije iz Nove Gradiške iskazali su iznimno zadovoljstvo, ali i interes za školovanje na Policijskoj akademiji te za rad u policiji i izučavanje forenzičnih znanosti.


Stranica