Delegacija Policijske akademije u posjetu slovenskim kolegama

Posebna pozornost posvetila se školovanju policajaca srednje stručne spreme koje u Sloveniji traje dvije godine
 

Delegacija Policijske akademije predvođena načelnikom Dubravkom Novakom posjetila je danas Policijsku akademiju slovenske policije u Ljubljani. Riječ je o uzvratnom posjetu slovenskim kolegama, a u sastavu hrvatske delegacije bile su pomoćnice načelnika Policijske akademije Davorka Martinjak i Mirjana Abramović, dekan Visoke policijske škole Krunoslav Borovec i voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan.

Domaćin je bio direktor Policijske akademije Danijel Žibret sa suradnicima: pomoćnikom direktora Ivo Holom, ravnateljem Više policijske škole Damijanom Hvastijem, voditeljem Centra za usavršavanje i obuku Peterom Kolarom, voditeljem Centra za istraživanje i socijalne vještine Robertom Šumijem i višim policijskim inspektorom Aleksanderom Malim.

U radnom dijelu sastanka upoznati su s ustrojem i radom slovenske Policijske akademije, koji je vrlo sličan hrvatskoj Policijskoj akademiji. Posebna pozornost u razgovorima posvetila se školovanju policajaca srednje stručne spreme koja se u Sloveniji odvija kroz pristupnički program u trajanju od dvije godine, koji su slovenski kolege i detaljno predstavili.

Tijekom boravka u Sloveniji načelnik Policijske akademije Dubravko Novak u pratnji slovenskog načelnika Danijela Žibreta posjetio je zamjenika direktorice slovenske policije Tomaža Pečaka. Razmijenili su iskustva u radu dviju policijskih akademija te je ponovno podvučena primjerena suradnja između hrvatskog Ravnateljstva policije i Direkcije slovenske policije.

Načelnik Novak razgovarao je i s Gregorom Zalokarom, predstavnikom slovenske policije koji radi na osnivanju Zaklade policijske solidarnosti u slovenskom MUP-u te je dogovoren posjet slovenskih kolega Zakladi policijske solidarnosti u Zagrebu, gdje će im biti detaljno prezentiran njezin način rada.

Na kraju susreta, na prijedlog načelnika Policijske akademije Novaka, dogovoren je idući susret na kojem će, među ostalim, biti održano i natjecanje u streljaštvu na policijskoj streljani u Vrbovcu.

Stranica