Partnership for education-treći modul

Sudionici su i ovaj put iskusni policijski službenici i tužitelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. 

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu, danas 28. svibnja započeo je treći modul regionalnog programa „Partnership for education“ (Partnerstvo za obrazovanje) na temu Krivotvorenja dokumenata i prepoznavanja lica, koji će trajati do petka, 1. lipnja.

Sudionici su i ovaj put iskusni policijski službenici i tužitelji iz Albanije, Bosne i  Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Kroz prezentacije iskusnih eksperata iz Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske i Francuske (francuska policija ove je godine treći pridruženi partner u programu), sudionici će vidjeti i čuti nove metode koje se koriste u otkrivanju krivotvorenih dokumenata te će se upoznati s  biometrijskim tehnologijama, prvenstveno prepoznavanjem lica kao alatom za identificiranje krivotvorenih dokumenata. Na početku programa svoja iskustva i lekcije naučene tijekom migrantske krize sa sudionicima su podijelili predstavnici makedonske, srpske i slovenske policije.

Modul su otvorili i dobrodošlicu gostima poželjeli Danijela Petković, pomoćnica načelnika Policijske akademije i Andrej Madunović, ICITAP program koordinator u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu.



Stranica