FRONTEX obuka za vodiče službenih pasa za detekciju eksploziva

Sudjelovali su vodiči sa službenim psima iz država članica EU: Grčka, Italija, Francuska, Latvija, Litva, Malta, Portugal, Rumunjska, Španjolska i Hrvatska

Foto: MUP RH

Po prvi puta se u novouređenom Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Policijske akademije provela FRONTEX tematska obuka za vodiče službenih pasa: „Dog Handler's Workshop on Explosives“.

Obuka se provela kroz dvije faze. Prva faza je faza učenja na daljinu koju su sudionici morali uspješno završiti kako bi mogli pristupiti drugoj, „face to face“ fazi. Druga faza se sastojala od predavanja i praktičnih vježbi vodiča i službenih pasa.

Radionica je trajala od 11. do 15. lipnja te je danas, povodom završetka obuke, održana i završna vježba svih vodiča sa službenim psima za detekciju eksploziva kojom su prezentirali poslušnost službenih pasa po IPO standardima, poslušnost po FRONTEX standardima, pregled prtljage, pregled nogometnog igrališta i pregled vozila na graničnom prijelazu.

Na ovoj Frontexovoj obuci sudjelovali su vodiči sa službenim psima iz država članica EU: Grčka, Italija, Francuska, Latvija, Litva, Malta, Portugal, Rumunjska, Španjolska i Hrvatska te predstavlja nastavak uspješne suradnje Policijske akademije i FRONTEX-a.



Stranica