"Noć knjige": Promicanje kulture čitanja na Policijskoj akademiji

Polaznicima 13. tečaja Programa obrazovanja za zanimanje policajac ukazana je potreba za kontinuiranim osobnim i profesionalnim razvojem

Na Policijskoj akademiji je u ponedjeljak, 23. travnja započela manifestacija pod nazivom „Noć knjige“ u sklopu koje se održava niz događanja poput posjeta bibliobusu, tematskih izložbi i malih noćnih razgovora.

Tom prigodom Policijsku akademiju je posjetila Bibliobusna služba Knjižnica grada Zagreba, kako bi predstavila način rada pokretne knjižnice, a u svrhu promicanja knjige i kulture čitanja. Bibliobus su obišli polaznici 13. tečaja Programa obrazovanja za zanimanje policajac, koji su u manjim skupinama dobili priliku upoznati se s atraktivnijim načinima distribucije knjiga u Republici Hrvatskoj.

Tako su, osim upoznavanja i kraćeg predavanja, mogli slobodno pretraživati knjižnu građu, raspitivati se o načinima rada ali i naučiti nešto više o praktičnim prometnim regulativama specifičnih vozila u prometu.  Istovremeno su djelatnici Policijske akademije dobili priliku predstaviti svoj rad i prostore novoobnovljene knjižnice vanjskim suradnicima iz struke knjižničarstva.

Ovom prigodom postavljeno je i nekoliko tematskih izložbi u prostorima knjižnice: Omiljeni autori kriminalističkih romana i njihova djela, Izložba odabranih naslova stručnih knjiga vlastite naklade Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost, kao i vrijednu Izložbu knjižnične arhivske građe.

Time je, na obostrano zadovoljstvo ostvarena mogućnost razvoja buduće suradnje dok je polaznicima 13. tečaja Programa obrazovanja za zanimanje policajac ukazana potreba za kontinuiranim osobnim i profesionalnim razvojem.

Kako je nedavno usvojena Nacionalna strategija poticanja čitanja, Knjižnično-informacijski centar (KIC) Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost, zajedno s Policijskom školom „Josip Jović“, Muzejom policije MUP-a i Visokom policijskom školom, ovakvim  koordiniranim i kreativnim akcijama pokazali su visoki stupanj razumijevanja i podrške strategiji od nacionalnog interesa.



Stranica