Studijski posjet albanskog izaslanstva Ministarstvu unutarnjih poslova RH

U ponedjeljak i utorak 11. i 12. prosinca, izaslanstvo albanskog MUP-a u studijskom je posjetu MUP-u RH.

Albansko izaslanstvo predvodi zamjenik ministra Julian Hodaj, a na uvodnom sastanku pozdravio ih je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.
Naša bilateralna suradnja je prilično dobro razvijena i dosad smo ostvarili brojne zajedničke aktivnosti na uspješan način. Koliko god naši rezultati bili dobri i vrijedni isticanja, posebno me veseli što je vaš posjet ujedno i prilika za daljnje unaprijeđenije obostrane suradnje - istaknuo je glavni ravnatelj policije.
Nakon uvodnog govora glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, održane su prezentacije hrvatskih stručnjaka koji su prezentirali postignuća hrvatske policije te  albanske kolege upoznali s ustrojem Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije s posebnim osvrtom na djelokrug rada i poslove Uprave za granicu. Albanskom izaslanstvu prezentiran je i djelokrug rada Policijske akademije te način provedbe izbora kandidata za policijske poslove, provođenje obuka i stručnih edukacije.
Tijekom boravka u Republici Hrvatskoj albansko izaslanstvo posjetit će GP Maljevac te tvrtku HS Produkt u Karlovcu.
U utorak, 12. prosinca, u Ravnateljstvo policije održat će sastanak s predstavnicima Uprave kriminalističke policije te s predstavnicima Uprave policije.
Albanske kolege upoznat će se s načinom rada Uprave kriminalističke policije s osvrtom na borbu protiv korupcije te s ustrojem i radom Uprave policije s posebnim naglaskom na organizaciju i ustroj linije rada prometne policije te organizacijom i način postupanja prometne policije u vrijeme turističke sezone.
Nakon sastanka u Ravnateljstvu policije posjetit će  I. postaju prometne policije Zagreb i Operativno- komunikacijski centar PU zagrebačke.


Stranica